It is currently Sun Nov 19, 2017 1:03 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Another toilet question.
PostPosted: Sat Feb 11, 2017 9:19 pm 

Joined: Tue Jul 12, 2016 6:12 pm
Posts: 27
I am in Southern California, so no freezing problems here. We operate an AT&SF 999570 caboose on weekends as a fundraiser. The caboose now has a microsomething type toilet that is totally trashed. Many people are put off by the fact there is no toilet, even though it is only a 40 minute ride.
I am looking for suggestions on how to replace it and what to replace it with. There is no power in the caboose.
Thank you


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Another toilet question.
PostPosted: Sat Feb 11, 2017 9:25 pm 

Joined: Mon Jan 17, 2005 9:06 pm
Posts: 2165
Location: Thomaston & White Plains
Sounds like a typical Microphor caboose toilet system--

https://www.wabtec.com/business-units/microphor

Those guys are the OEM manufacturer and should be able to help with parts, etc. A properly-operating Microphor system just needs compressed air (reducing valve and regulator off the brake pipe) to operate.

Google "Microphor" for additional info from users and other railcar/caboose operators.

Howard P.

_________________
"I'm a railroad man, not a prophet."


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


 Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], JeffH, Les Beckman, Pegasuspinto and 44 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: